mandag 16. august 2010

It's a dog's life...


Det ble endelig tid for den lange sommerferien, og Jack tok med matmor og sjåføren på tur til Sverige.  Han gliser stort i baksetet, lykkelig over å ha hele baksetet helt for seg selv!



Turen gikk til Bohuslän-kysten, med Smøgen, Kungshamn og Lysekil som reisemål. 








Jack er ikke akkurat begeistret for båter og andre former for maritim virksomhet, bading inkludert, men da han fikk øye på båten JACK måtte han revurdere oppfatningen!



Jack hadde fått fortalt at dette var en Harrytur.  Han forsto hvorfor da han gikk forbi denne båten.









Litt godsnakk fra sjåføren var nødvendig da Jack skulle gå sjø-promenaden i Kungshamn.  Nei takk, slike fortau passer best for bade-ender!






Broen mellom Kungshamn og Smøgen.









Det er mye en liten hund som er på utenlandstur for første gang skal lære, og mye å oppdage.  Bl.a. at i Sverige har de levende barn.  Ja, spurte Jack, har de ikke det i andre land da?




Og han fant ut at
Gubb-Dagis ikke nødvendigvis betyr
Clas Olsson...









Det var ikke lett for Jack å finne hotellrom som ville ta i mot både ham, sjåføren og matmor, så dermed bestilte han en hytte på Solviks Camping och Stugby utenfor Kungshamn.  Idylliske hytter med fin beplantning, og skikkelig fint tilrettelagt for hunder.



Det var en vik med en egen badestrand for hunder - ikke det at Jack ville prøve badevannet akkurat...








Naturen i dette området består av mye glattskurte svaberg og lyngtuer.  Jack hadde det travelt med å lufte sjåføren og matmor - han mente det var god trim for de å gå i slikt terreng.



Det beste Jack vet er å rulle seg rundt i lyngen.  Det syntes matmor var søtt, og tok mange bilder - helt til hun oppdaget at det lå en død fugl på høyre side, rett under flanken til Jack.  Da ble det slutt på moroa...



Ettersom Jack hadde vært så smart å ta inn på et sted godt tilrettelagt for hunder, var det selvfølgelig en hundedusj der også. Verken matmor eller sjåføren var veldig begeistret for den nye odøren i Jacks pels, så matmor iførte seg badeforkle som var i dusjen, og satt i gang med grundig rengjøring.


Først en skikkelig god omgang med shampoo og kroppsmassasje - det går da alltids an, mener Jack.  Shampoen smaker ikke så aller verst...








Men så kommer matmor med håndkleet og gnir og gnukker både her og der.  Pass på potene mine da, gir Jack tydelig beskjed om.  Og hold deg unna mine private områder!




Hallo - kommer du med en hårføner?  Kutt ut da, dette går over alle støvleskaft!  Og hvorfor holder han der sjåføren på å ta så mange bilder?







Etter så mye styr var det blodig urettferdig at Jack fikk veldig liten plass i baksetet på veien hjem.
Bare fordi matmor og sjåføren hadde handlet så mye.  Men det var et lite plaster på såret at de også hadde kjøpt hundegodis i løs vekt til reiseleder Jack!

4 kommentarer:

Mr Internet sa...

Levende barn har vi i Norge også. Jeg har sett flere steder der de har satt opp skilt om at levende barn leker. Jeg syns disse skiltene er pussige og lurer på om det noen gang er motsatt.

Mr Internet sa...

Nydelig område av Sverige dette. Vi har vært der flere ganger tidligere og hadde også planlagt en tur i år, men måtte bruke tiden på et par arrangement som ble viktigere.

Vi har ofte benyttet oss av de velutstyrte svenske campingplassene, og selvom vi aldri har hatt med hund, så passer hundedusj med plastforkle til disp perfekt med det inntrykket vi har fra før. De fleste norske campingplasser har mye å lære, men vi har i sommer sett at de er på gang her i landet også.

Lise sa...

Som jeg savner å ha hund i hverdagen - og ferien!!

Monika sa...

Heisan ;)
Takk for at du deler litt av turen og eg smilte meg gjennom heile innleget ditt
og eg smiler enda

Smil fra monika