fredag 10. september 2010

Sun printing


Jeg har lest om "sun printing" i diverse magasiner, og har hatt lyst til å prøve det selv.  Dermed gikk jeg til innkjøp av et kit fra Rainbow Silks, men ettersom det forutsetter SOL og ikke minst at jeg er hjemme når det er SOL så har kit'et blitt liggende helt til i går.  Her har det vært knallvær med over 20 grader og skyfri himmel i flere dager i strekk, så plutselig var det bare å hive seg rundt :-) Før regnet kommer tilbake...

I have been reading about sunprinting in magazines, and really wanted to give it a try!  Several months ago I bought a kit from Rainbow Silks, but as I needed SUN and also had to be at home while the SUN was out, the kit stayed in my shelf until yesterday.  We have had gorgeous weather for several days, so all of a sudden I decided to do sunprinting yesterday. Before the rain comes back...


Dette var gøy!  Denne gangen ble det stort sett litt av hvert, uten så mye planlegging av hvordan stoffene skulle se ut.  Her er det en gammel blonde og en haug med filt-snøkrystaller som har laget mønsteret.

This was really fun!  This time I just used a little bit of this and a little bit of that, without planning how the result should look like.  This is made by using old lace and some felt snowflakes.






Fra Panduro hadde jeg kjøpt et par metall-pyntegreier som jeg har tenkt å bruke på et eller annet som ikke er planlagt ennå. Men først ble det jo flott mønster på stoffet! 
Til høyre er det avtrykk etter noen avblomstrede hundekjeks.

From Panduro came the two metal ornaments.  I will use them in some project (not yet planned, however).
But now they made great patterns on the sunprint!
On the right side are the images from some dried plants.










Det siste stoffet ble en miks av hummer og kanari.  Flere filt-figurer, en tau-kveil og en heklet brikke.  Denne hadde jeg forresten tidligere farget med indigo.

The last piece of fabric became a mix of this and that.  Some more felt-figures, some rope, and an old crocheted piece.  This one was previously dyed with indigo.


Ingen kommentarer: