søndag 23. januar 2011

Candy for the eyes

Ute har det vært grått og vått denne helgen.  Som trøst fant jeg fram en stoffpakke jeg hadde kjøpt fra Hancock's of Paducah, med strimler i deilige sukkertøyfarger.Strimler av 20 forskjellige stoff i full bredde ble sydd sammen, og det ble et stort stykke!  Og jeg som bare hadde tenkt å lage en liten brikke... Kaosteorien tilsier at små tilfeldigheter fører til uventede resultater til slutt!


Jeg skar strimler på tvers av de jeg hadde sydd sammen, og forskjøv de med en rute da jeg sydde de sammen på nytt.


Dette stykket ble faktisk nok til 8 dekkebrikker :-)  For å få litt mere
individualitet på brikkene har jeg stensilert på roser og sommerfugler.Så langt kom jeg denne helgen. Det skal bli hyggelig å spise frokost når disse er ferdige og ønsker oss God Morgen!


Ikke bare har jeg sydd toppene til dekkebrikker denne helgen, men har også malt stoff.  Tjohei - det er det morsomste som finnes :-)


Etter stoffet var malt, skrev jeg på eventyret om Bukkene Bruse med vannfast penn og trykket på geitebukker med en pepperkakeform.
Dette kunne jo egentlig blitt fint å bruke til et adventsprosjekt.  Men nå er det veldig lenge til advent...


Cloth Paper Scissors annonserte i det siste bladet at de arrangerer en Fabric Swap med selvfarget/malt stoff.  Send inn 6 biter på 9x9", og så får man tilbake ulike stoffbiter andre har laget.  Det tror jeg at dette stoffet skal få være med på :-)  Ciao!

søndag 16. januar 2011

Aquarius

Den tradisjonelle kjøkkenfargen er blå. Fra gammelt av ble det sagt at det holdt insekter borte.  Selv har jeg valgt å ha blå dekor på et hvitt kjøkken.  Over kjøkkenbordet har jeg tre små quilter som er blå og som jeg har kalt Aquarius 1, 2 og 3.
De tre quiltene er laget av et blått batikkstoff med delfiner og stoff som jeg har malt selv. Har har jeg fått brukt mange teknikker for å pynte produktene.  Playtime :-)


Det er sjøstjerner med mange armer, små fisk og masse sjøgress.Det er helhet i bildene, samme motiv men likevel ulikt.Det lyseblå stoffet har jeg malt med pensel.  For å få liv i stoffet blandet jeg litt perlemorsmaling inn i blåfargen.  Sentrum i denne sjøstjerna er kjøpt på et marked på Kreta.Midten i den andre sjøstjerna har jeg laget av trådrester sydd fast på chiffon (mellom vannoppløselig plast).


Sjøgresset og sjøstjernene er klippet ut av et stykke stoff jeg lagde av mange stoffrester festet på vliesoline, og med Angelina oppå der igjen. Fiskene ble til ved å klippe ut fiskefasonger av Vliesofix, stryke dette på toppen av stoffet, og påføre folie på fisken. Ei sild, og ei til...


mandag 3. januar 2011

På bestilling...

Til min store overraskelse kom junior med ønske om et par hjemmestrikkede sokker til jul.  Det var bare det at ønsket kom en liten uke før julaften...


Så dermed er det blitt nyttårsgave i steden for.
Det er liten anledning til å sy for tida, så dermed var det helt greit med et lite strikkeprosjekt.

 

Og så er det fin anledning til å leke med det nye kameraet samtidig ;-)Et par ullsokker for å holde nakne føtter varme under
Taekwon-do trening :-)Neste strikkeprosjekt - og så i denne fargen da!