mandag 8. november 2010

Snowflake, my pretty little snowflake...

Etter flere års (!) planlegging kom jeg endelig i gang med å lage nye løpere til advent.  Bunken med lilla stoff hadde vokst i det siste, så det var mer enn nok å ta av.

After several years (!) of planning, I finally got started on making new tablerunners for advent.  My stash of purple fabric had grown lately, so I had plenty to choose from.
Mange av mønstrene jeg har sett med slike løpere har enten hjerter eller lys på, men jeg hadde lyst til å finne på noe annet.  Snøkrystaller er vakre og hører vinteren til, så det ble valget.

I found several patterns for advent runners, most of them with hearts or candles on. I wanted to make something different, and chose to use snowflakes as this was to be a winter project.
Å klippe snøkrystaller og stjerner ved å brette papir har vel de fleste gjort.  Jeg fant en nettside med mønstre på de mest fantastiske snøkrystaller! De ville være perfekt for løperen min...

To make paper snowflakes is something many kids have done.  I found a page on the web with patterns for the most fantastic snowflakes!  They would be perfect for my runner...

Problemet var bare at det var mye enklere å klippe pent i brettet papir enn i brettet stoff. Ideen ble dermed skrinlagt :-(

The only problem was that it was so much easier to cut folded paper than folded fabric.  The idea was rejected :-(
I steden for ble det mye enklere snøkrystaller denne gangen.  Jeg får øve meg på klippingen!

Instead I found some much simpler snowflakes.  But I am going to work on the paper cutting!

onsdag 3. november 2010

Exit babyface...


 I helgen som var ble det arrangert NM i Taekwon-do her i Ålesund.  Junior har trenet hardt og intenst, og var stolt som en hane over å ha blitt tatt ut på regionslaget :-)  Det innebar to turer i uka til Molde etter skoletid, men det var visst greit. 

Som firebarnsmor var det rart å se minstemann - som nå er 192 cm - i aksjon som rene slåsskjempen.  Da sitter man der med hjertet i halsen når han blir slått i bakken og når neseblodet renner.  Min lille baby! (ehem...)

Heldigvis ble det god uttelling for all treningen - individuell bronse og sølv i lagkonkurransen.  Yes! 
Og mammaen er kjempestolt!