lørdag 23. oktober 2010

Playtime

 Jack og jeg har lekt oss med det nye kameraet.  Vi har funnet ut at det er helt suverent til å ta bilder av "folk og hunder i farta"! Da det kom snø tidligere i uka tok vi oss en tur på stranda, og der har han for vane å springe tulling :-)

 Det var noen dager med mye vær, og på Sunnmøre er det ensbetydende med dramatiske farger på himmelen. Dette var midt i den blå timen!


Snøen kom brått og uventet på de fleste - både bilister og blomster.  Jeg er en stor takk skyldig til mitt dekkhotell som ringte for et par uker siden og spurte om jeg ikke hadde lyst til å skifte dekk FØR snøen kom! 

Blomstene var nok ikke like heldige med planleggingen. Men pent var det!

Litt interiør-forografering har vi prøvd oss på også. 
... og egentlig skulle det vært tente telys inni husene, og jeg skulle prøvd den nye eksterne blitsen som jeg også har kjøpt.  Men den fikk jeg ikke til å virke.  Så gikk det opp for meg at det skulle jo være batterier i den, og det hadde jeg ikke der og da :-/  Jammen bra jeg har teknisk innsikt!


Men min nye macro-linse virket!  Alt blir mye større og mye nærmere, og den virker akkurat slik jeg har drømt om i flere år :-)
Kari-datter ser for seg at jeg kommer til å ta mange blomster- og kummelokk-bilder.  

For ikke å snakke om at jeg kan ta flotte bilder av det jeg lager. 

En helt vanlig oldemor-rute under produksjon ser plutselig helt anderledes ut bare vi kommer tett nok innpå!
... jeg ser forresten at jeg har et langt stykke å gå når det gjelder å ta gode macrobilder med riktig dybde og fokus! 

Ciao, folkens!  Jack begynner å bli lei av at matmor knipser bilder av ham i hytt og pine!

søndag 17. oktober 2010

Toys for big girls...

Mitt gamle Panasonic kompaktkamera
har vært en trofast følgesvenn i flere år, og jeg er egenlig svært fornøyd med billedkvaliteten.  Men noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde flere muligheter.  Så nå har jeg gått til innkjøp av et speilreflekskamera :-) 
Og skal også investere i et makro-objektiv :-)
Det spørs om det blir tid til å sy så veldig mye framover, nå!

Jeg vurderte enten Canon EOS 500D (som jeg kjøpte) eller 550D som kostet kr. 1000,- mere.  Da jeg spurte jyplingen i butikken hva han ville anbefale, og hva som var de viktigste forskjellene, fikk jeg etter litt betnkningstid følgende svar:  "Med 550'n følger det med fotokurs.  Med det andre får du en fotobok."  Hallo! Enda bra jeg hadde gjort hjemmeleksa mi og visste nok til at jeg kunne ta et valg selv.

My old Panasonic compact camera has been a faithful companion for several years, and I am really very happy with the quality on the images.  But it would have been nice to have some more options sometimes, so I have bought a digital SLR camera :-)  And am also going to invest in a macro objective :-)  I wonder if I will find time to sew from now on?

I was going to buy either Canon EOS 500D (which I bought) or 550D which cost NOK 1000 more.  When I asked the kid at the store what were the main differences, and which would he recommend, he
though for a while and answered:  "You get a photo class with the 550, and a photobook with the 500."  Great!  Good thing I had done my research before going to the store!


 Jeg har forresten sydd litt småtteri i det siste, rene samlebåndet kan man vel si.  Har hivd meg på trenden med lin og blonder og gammeldagse bilder.


Actually, I have done a little bit of sewing lately, making sort of an assembly line.  Got trapped by the new trend with linen and lace and vintage images.

søndag 10. oktober 2010

Learning by doing...

 I helgen har jeg vært på Vestlandstreff i Haugesund, med to formål.  Det ene var å observere hvordan opplegget var i år, ettersom det er Ålesund quiltelag som skal arrangere det neste år. Det andre - og viktigste for min del - var å få gå på kurs med André Wallenborg.

This weekend I have been to Haugesund where the annual West Coast Gathering was held. I had two purposes for going: Next year our guild is hosting the gathering, so we were observing how they solved different things. The other - and more important pupose for me - was to attend a class with André Wallenborg.

På kurset skulle vi lære å sy skulder-/ selskapsveske.  Det var veldig pedagogisk lagt opp, og André er en dyktig og hyggelig lærer.  Han lærte oss utrolig mange søm-tekniske detaljer, noen så enkle at det var rent morsomt!

We were going to learn how to make a purse.  André is a nice and pleasant teacher, and a very good educator.  He taught us lots of  sewing techniques, some of them so simple that it was just funny! Vi var 11 stykker på kurset, og vi hadde alle med ulike stoff.  Thai-silke, grov bomull, stretch-stoff - og så mitt rosa/lilla/gråe balistoff.  Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av de andre veskene. I stedenfor innleggsvatt brukte vi ullstoff,  noe som var helt fantastisk å jobbe med!

We were 11 participants in the class, and we all brought different fabrics.  Thai-silk, coarse wowen cotton, synthetic stretch - and my pink/purple/grey bali fabric.  Unfortunately I did not take images of the other purses.  In stead of wadding we used wool fabric, which was superb to work with!

  Vel hjemme etter to dager med intenst arbeid ved sy-maskina, og helga har gitt gode resultater! Nå er det bare å se om jeg greier å bruke de nye kunnskapene i egne prosjekter :-)

Safe at home after two days of intense work by the sewing machine, and the weekend has paid off with good results.  The challenge now is to try to use my new skills in my own projects :-)


fredag 1. oktober 2010

An experiment and a challenge...


 I sommer ble jeg den (u)heldige vinner av en stor stoffpakke med 23 ulike stoff på quiltelagets sommeravslutning.  Etter en tur i tenkeboksen visste jeg hvordan jeg skulle bruke stoffet.

I was the (un)lucky winner of a pile of 23 different fabrics at the guild's summer meeting.  I did a dive in my Thinktank, and came up with an idea how to use the fabrics.
 Det var jo en offisiell utfordring, dette her, og alle stoffene skulle brukes.  Det var lov å legge til annet også. 

This was an official challenge, and all fabrics were to be used in the final project. 

Nå er jeg omtrent ferdig, men har noen små tilleggsgreier å gjøre ferdig før jeg kan vise fram hvordan det ble.

I am just about done, but have to finish a few extras before I can show you how it turned out to be.

Jeg er medlem av nettstedet FiberArts/ Mixed Media, og der har jeg nå gått inn i en gruppe med tittel "Monthly Experiment".  For å gjøre det litt enkelt, så kan jeg vel si at å gjøre stitchery er vel et eksperiment for meg?  Dette er ikke helt min greie, men det har altså med utfordrings- prosjektet å gjøre.      

Mønstrene er tegnet av Cheryl Seslar, og jeg har blitt helt hekta på å sy med silketråd.  Glatt og fint :-)

                 
I am a member of the web-community FiberArts/Mixed Media, and just joined a group called "Monthly Experiment".  To make it easy for myself, I am tempted to say that stitchery is an experiment?  This is absolutely not my thing, but it is connected to the challenge-project.  The stitchery is designed by Cheryl Seslar, and I have become hooked on sewing with silk thread.  Smooth and nice :-)