fredag 20. august 2010

Footloose part three...For tredje år på rad sitter jeg i sofaen med høyrefoten godt bandasjert.  Samme dumme cystedannelse som for to år siden, og i følge ortopeden var det ikke så vanlig at det kom tilbake.  "Men så er du vel ikke så helt vanlig, du heller", sa en av kompisene. (Hva skal man med uvenner når man har slike venner...)  Det har vært som å gå på en klump under foten lenge, og hoven og ekkel har den vært - og både Jack og jeg har nok blitt i dårlig form pga dette.

For the third year in a row I am sitting in my sofa with my right foot all wrapped up in bandage.  Same type of cyst as two years ago - the orthopedian said it was not usual that it came back, but as one of my best friends said: "You are a rather unusual person, so that is probably why".  It was like having a big lump the size of a golfball under the foot, and it was swollen and not very good at all - and because of this, both Jack and I are in rather poor shape...Med tre ukers sykemelding er det best å finne på noe morsomt å bruke tiden på.  Jeg har nå et stichery-prosjekt på gang, som jeg har tenkt på en stund.  Det var flere i quiltelaget som begynte på AnnAKa sitt Eventyrteppe, og på fleip begynte jeg å snakke om at jeg hadde Asbørnsen & Moes Erotiske Folkeeventyr i bokhylla, kanskje det ville vært et alternativ for meg som ikke liker å sy etter andre sine mønstre?  Nå er det i gang - så får vi ser hvordan resultatet blir! Kari-datter rødmet da hun så hva jeg holdt på med - kanskje det blir for
sterkt til å vises fram?


Being on sickleave for three weeks makes for doing something fun and creative.  I have started a stichery-project that I have had in mind for a while.  Several girls in the quilting guild are working on AnnAKa's Fairytale-quilt.  As I am not a person that like to sew using other people's patterns, I startet joking about making a quilt using motifs from the old "Norwegian Erotic Folktales" that I have in my bookshelf. Now I have startet - it will be interesting to see how the result will be.  My daughter blushed when she saw what I was making - maybe it will be to crude to show when it is done?

mandag 16. august 2010

It's a dog's life...


Det ble endelig tid for den lange sommerferien, og Jack tok med matmor og sjåføren på tur til Sverige.  Han gliser stort i baksetet, lykkelig over å ha hele baksetet helt for seg selv!Turen gikk til Bohuslän-kysten, med Smøgen, Kungshamn og Lysekil som reisemål. 
Jack er ikke akkurat begeistret for båter og andre former for maritim virksomhet, bading inkludert, men da han fikk øye på båten JACK måtte han revurdere oppfatningen!Jack hadde fått fortalt at dette var en Harrytur.  Han forsto hvorfor da han gikk forbi denne båten.

Litt godsnakk fra sjåføren var nødvendig da Jack skulle gå sjø-promenaden i Kungshamn.  Nei takk, slike fortau passer best for bade-ender!


Broen mellom Kungshamn og Smøgen.

Det er mye en liten hund som er på utenlandstur for første gang skal lære, og mye å oppdage.  Bl.a. at i Sverige har de levende barn.  Ja, spurte Jack, har de ikke det i andre land da?
Og han fant ut at
Gubb-Dagis ikke nødvendigvis betyr
Clas Olsson...

Det var ikke lett for Jack å finne hotellrom som ville ta i mot både ham, sjåføren og matmor, så dermed bestilte han en hytte på Solviks Camping och Stugby utenfor Kungshamn.  Idylliske hytter med fin beplantning, og skikkelig fint tilrettelagt for hunder.Det var en vik med en egen badestrand for hunder - ikke det at Jack ville prøve badevannet akkurat...
Naturen i dette området består av mye glattskurte svaberg og lyngtuer.  Jack hadde det travelt med å lufte sjåføren og matmor - han mente det var god trim for de å gå i slikt terreng.Det beste Jack vet er å rulle seg rundt i lyngen.  Det syntes matmor var søtt, og tok mange bilder - helt til hun oppdaget at det lå en død fugl på høyre side, rett under flanken til Jack.  Da ble det slutt på moroa...Ettersom Jack hadde vært så smart å ta inn på et sted godt tilrettelagt for hunder, var det selvfølgelig en hundedusj der også. Verken matmor eller sjåføren var veldig begeistret for den nye odøren i Jacks pels, så matmor iførte seg badeforkle som var i dusjen, og satt i gang med grundig rengjøring.


Først en skikkelig god omgang med shampoo og kroppsmassasje - det går da alltids an, mener Jack.  Shampoen smaker ikke så aller verst...
Men så kommer matmor med håndkleet og gnir og gnukker både her og der.  Pass på potene mine da, gir Jack tydelig beskjed om.  Og hold deg unna mine private områder!
Hallo - kommer du med en hårføner?  Kutt ut da, dette går over alle støvleskaft!  Og hvorfor holder han der sjåføren på å ta så mange bilder?Etter så mye styr var det blodig urettferdig at Jack fikk veldig liten plass i baksetet på veien hjem.
Bare fordi matmor og sjåføren hadde handlet så mye.  Men det var et lite plaster på såret at de også hadde kjøpt hundegodis i løs vekt til reiseleder Jack!

torsdag 5. august 2010

I am done :-)

Det var en rar følelse å trykke på send-knappen i sted, da jeg sendte inn den siste oppgaven til City & Guild studiet.  Nå har jeg gjennomført 2 kurs/studier, brukt litt over fire år til sammen, og har lært så utrolig mye!  Det blir nesten litt tomt ikke å ha noen lekse-prosjekter som henger over meg, men jeg håper å kunne bruke all min nye kunnskap i ulike andre prosjekter framover :-)
Jeg må bare få benytte anledningen til å skryte uhemmet av både de som har satt opp kursene - mor og datter-teamet Linda og Laura Kemshall i England, og ikke minst min lærer Catherine Nicholls i Vancouver, Canada.  Dette er damer som sprudler av kreativitet og kunnskap om tekstilkunst!

It was strange to push the send-button for the last time for my City & Guild course. I have now completed two courses, and spent approximately 4 years all in all on my studies.  I have learned so much!  It will almost feel a bit empty not to have assignments waiting to be done, but I recon I will be able to use my new knowledge in other projects :-)

I just have to brag about the ladies that have made the courses - the mother and daughter team Linda and Laura Kemshall in England, and my wonderful teacher Catherine Nicholls in Vancouver, Canada.  These ladies are some of the most creative and talented people I have ever come across!Mafia-quilten er altså ferdig.  Gjett tre ganger om jeg er stolt og gjett tre ganger om jeg er fornøyd :-)  Den ble akkurat slik jeg hadde planlagt - ikke verst, hva?  Nå blir soverommet blått og hvitt istedenfor grått og lilla.  Håper bare ikke mafiaen kommer og gjør krav på teppet...

The Mafia-quilt is done!  Boy, am I ever pleased and proud!  It turned out just as I had planned - not bad, eh?  My bedroom will be blue and white instead of purple and grey.  I just hope the Mafia won't come ane claim ownership of the quilt...