søndag 16. mai 2010

Three clutches


Clutch 1 - the test 
Da min eldste datter skulle gifte seg i fjor sommer fikk jeg et ærefullt oppdrag.  Kunne jeg lage en liten veske som hun kunne ha sammen med brudekjolen? Dette kunne man ikke si nei til!  En slik utfordring måtte imidlertid kvalitetssikres først, så det første jeg gjorde var å lage en test, dvs en veske til min sommerkjole. Mønsteret er hentet fra Quilting Arts, stoffet er håndfarget og deretter rubbet med gull Paintstik, og quiltet og pyntet med perler og silkeblomster.

Before my oldest daughter's wedding, she gave me a great challenge.  Could I please make her a clutch to go with her wedding dress? I could not pass down such an honour!  Quality assurance is important for a task like this, so first I made a test, or rather a clutch for my summer dress.  The pattern is from Quilting Arts, the fabric is hand dyed and rubbed with gold Paintstik, and quilted and embellished with beads and silk flowers.


Clutch 2 - the wedding clutch

Stroppene på brudekjolen var tettsydd med perler, så det måtte bli noe tilsvarende på vesken.  Stoffet ble spesialbestilt fra butikken hvor kjolen var kjøpt, det samme var perlene.  Mønsteret til broderiet er det samme som de stemplet på bryllups-invitasjonen.

The straps on the wedding dress were heavily embellished with pearls, so the clutch had to be something like that.  The fabric and the pearls were specially ordered from the store where the dress was purchased, and the stitchery-pattern is the same as they stemped on the wedding invitation.


Hvis noen spør hvor mange timer dette tok, så har jeg ingen anelse!  Og skulle jeg selge en slik veske med en anstendig timebetaling så ville det bli pris som en Louis Vuitton veske :-)

I have no idea how many hours this took!  If I were to sell a clutch like this, the price would be similar to  Louis Vuitton's clutches :-)

Clutch 3: The assessment

Eksamensoppgave 2 i City and Guild studiet var å lage tilbehør til et antrekk.  Inspirasjon skulle komme fra et bilde med linjer.  Inspirasjonskilden her er et av bildene i forrige blogg-innlegg, det med smijernsgjerdet i byen.  Stoffet er rester av silkestoffet jeg har sydd soveromsgardiner av.  I tillegg til en veske, lagde jeg også armbånd som er sydd over billige plast-armbånd.

Assessment 2 in the City and Guilds course was to make an acceccory to match an outfit.  The inspiration should come from a picture with lines.  I used the fence in the previous blog-post for inspiration.  The fabric is leftover silk from my bedroom curtains.  I also made two bracelets, mounted over plastic bracelets.
søndag 9. mai 2010

Finding inspiration...

Jeg har fått en utfordring fra Lise, som spør om hva som inspirerer meg til å sy?  Å lage et blogg-innlegg om det kan bli langt og inneholde mange, mange bilder!  For når jeg tenker over hvor jeg vanligvis finner inspirasjon, så er det stort sett fra naturen det kommer.  (Takk, LP, for det vakre stemningsbildet fra en kajakktur i november i fjor)Lise challenged me to write a blog post about what gives me inspiration for sewing.  This post could easily have lots and lots of pictures, as I often find inspiration outdoors, in our wonderful nature. (Thank you, LP, for this wonderful image from kayaking in November last year)


Når inspirasjonen kommer fra turer med gode venninder, så blir det helt spesielt :-)
Kombinasjon av vakker natur, godt vennskap og kulturminner i form av
gamle hus er uslåelig!

It is very special when inspiration comes from trips with good girlfriends :-)
And it is hard to beat the combination of beautiful scenery, strong friendship and cultural heritage in form of old houses.Jeg er veldig svak for steiner og fjell, og har utallige bilder av mønstre og planter på steingrunn.  Eksamensoppgave nr. 4 er inspirert av dette.

I have a soft spot for rocks and mountains, and have lots of images of patterns and plants on stony ground.  My assessment #4 is inspired by this.Fargespill på himmelen gir meg inspirasjon til stoff-maling.  Det er jo helt utrolig hvor vakkert det kan være ute på en helt vanlig morgentur med Jack - og jeg har IKKE manipulert fargene i Photoshop!

The colours in the morning sky gives me inspiration for fabric painting.  It is amazing how beautiful it can be outside on an ordinary morning walk with Jack - and I have NOT manipulated the colours in Photoshop!


Sist, men ikke minst, så finner jeg mye inspirasjon i den flotte byen jeg bor i.  Ålesund er jo kjent for sin Jugendstil, og det er mange flotte linjer som kan omsettes til sy-prosjekter.

Last, but not least, I find lots of inspiration in the beatiful city that I live in.  Ålesund is known for its Art Noveau architecture, and there are many great lines there that can be translated into sewing projects.

søndag 2. mai 2010

ps. is!

En av de store og trendy interiør-greiene nå er bokstaver.  Jeg må innrømme at en av mine få (?) svakheter er interørblader, og i de fleste av de ser man bilder av bokstaver som pynt.  Det samme ser man i mange interiørblogger.  Så trendy som jeg selvfølgelig er, så ville jeg ikke være noe dårligere.  På kjøkkenveggen har jeg en smal hylle kjøpt på IKEA, og der var det plass til noen små bokstaver.  M og A og T var utsolgt, men det var flust med S'er og P'er og I'er.  Men det som skulle være en trendy interør-greie er plutselig blitt en kilde til fornøyelse.


Normalt står det SPIS på hylla.  Det er jo det man skal gjøre på kjøkkenet! 

Men hvis en av oss er i dårlig humør - f.eks. hvis frøkna synes det går tungt med studiene eller jeg ser at det pissregner ute og likevel må ut med Jack, så er det lov å flytte litt på bokstavene...

Og så kan det absolutt brukes til en påminning til handlelista!

Skulle ønske jeg hadde kjøpt flere bokstaver slik at vi kunne skrevet flere ord!  Det betyr kanskje en ny tur til Interiørhuset på Hadeland Glassverk neste gang jeg er på Hønefoss-besøk...Mafia Quilt Update: