tirsdag 24. mars 2009

Keep working, girl...

Ops, nå ser jeg at det er lenge siden jeg la inn et innlegg her. Hvis jeg skal ha en blog bør jeg nok oppdatere den med jevne mellomrom. Men så er det noen ganger en utfordring å finne på noe å skrive om...


Mye av den siste tiden har gått med til studieoppgaver, masse småprosjekter og ingen helt ferdige ting å vise fram. Takket være fire uker sykemelding ble jeg fort ferdig med den ene modulen som handlet om form. Det har vært en artig oppdagelse å lære å finne inspirasjonskilder der man minst venter det! Bl.a. fikk "jålestøvlene" mine lov til å bli modell for et lite entrè-teppe. Noe måtte de kunne brukes til når jeg ikke greide å få de på foten!


I tillegg har jeg hatt det morsomt med å leke med Photoshop!
Ooops - it has been a while since my last entry. If I am going to keep the blog running I better post more often!


I have spent much time lately working on study activities. Many samples and small projects, but not any finished ones. Thanks to four weeks of sickleave, I finished a whole module, this one was focusing on form. It was fun to learn to find inspiration everywhere - my "dress up boots" became models for a wallhanging for the hallway. The least they could do as long as I could not get my feet into them.

In addition, I have had fun playing around with Photoshop!På kjøkkenet fant jeg frukt som inspirerte til små kjøkkenbilder - epler og bananer. Bare se på studiet av bananen så fin form den har! En vakker dag skal jeg gjøre ferdig bildene... men ikke i dag :-)


In the kitchen I found fruit that inspired me to make some small wallhangings - apples and bananas. Just look at the nice form the banana has! One day I will finish the pictures... but not today :-)

Rett som det er tar jeg meg en fotosafari, enten på fjellet, nede ved sjøen eller i byen. Mange av bildene jeg har tatt kommer til nytte i studiet nå, og jeg kan endelig si til avkommet at de rare bildene jeg pleier å ta ikke er så rare likevel :-) For en stund siden var det Jugendstil-elementer som var fokus for min fotoseanse, og fra disse bildene plukket jeg ut toppen av et vindu som inspirasjon da jeg skulle lære Hawaiian applique.
Once in a while I do a photo safari, either up on the mountain, down by the sea or downtown. I have discovered that I can use many of my photoes in the study activities, and I can finally tell my kids that my funny pictures are not so funny after all :-) A while back the theme for my tour was elements on the Art Noveau houses in town, and from one of these pictures I picked the top of a window for inspiration when learning how to do Hawaiian applique.

torsdag 12. mars 2009

Helt i hundre !


Dette er innlegg nr. 100 på bloggen :-) Hadde bare lyst til å legge inn et bilde av kommoden jeg kjøpte for et par uker siden - nå står den på soverommet mitt, og er nymalt i en lysegrå farge (Dis fra Lady) med glassknotter, og jeg er helt i hundre over hvor fin den ble. Passet helt perfekt på rommet også! Mor ga meg masse flott stoff sist jeg var på Hønefoss, og det skal få plass i kommoden.
... knottene og ny malerkost (malingen hadde jeg fra før) kostet forresten mere enn kommoden ...

onsdag 11. mars 2009

Livsglede!En gang i året går jeg til kontroll etter brystkreft-operasjon for snart ti år siden. Uka mellom dagen jeg har tatt blodprøver til jeg har time til mammografi og legesjekk er den tyngste uka i året. Jeg manner meg opp til å få høre det verste, og er helt på tuppa dagene i forveien. Selv om all sunn fornuft tilsier at jeg burde være sikker på at dette går bra og at jeg skal være positiv, så er det ikke slik det fungerer. Ikke med meg i hvert fall.
Men nå har jeg vært hos legen, og alt var bra! Jeg pleier å si at jeg har fått driftsløyve for et år til :-)

Så nå kan jeg gå ut i vårværet og nyte mars-sola, se på snøklokkene i hagen og glede meg over at hestehoven som kom tidlig i fjor dukket opp i år også!
Og over at jeg for første gang har fått alle mine orkideer til å blomstre for andre gang!