søndag 30. november 2008

Advent

Det er første søndag i advent! Jeg har vært alene hele helga og har benyttet tiden til å være kreativ og produktiv - ikke så galt at det ikke er godt for noe :-)
Lekser (4 av 18 oppgaver i denne modulen) har jeg gjort, julegaver og andre juleprosjekter er jobbet på og adventskalendere er på plass.

It is the first Sunday in Advent. I have been by myself all weekend, working hard on my homework and other projects. I have to make good use of all spare time :-)
I have done my homework (4 out of 18 activities in the current module), worked on Christmas presents and other projects, and the advent calenders are ready.

Jeg har kjøpt en forundringspose på Lappestua med 24 gaver i, tror det er første gang på over 30 år at jeg har adventskalender!!!
Engelen kjøpte jeg på Sicilia forresten. Men samme engel så jeg i en butikk her også, så mye for etniske greier!


I bought myself a surprise bag with 24 gifts at Lappestua. Yeah, I will have a calender for the first time in more than 30 years!!!!
The angel was bought in Sicily - but I found the same angel in a store here as well. So much for etnic souvenirs!
Og som seg hør og bør så er ungenes kalender på plass med sine små overraskelser ...


Traditions are important - the children's gifts are in place...


I fjor så jeg en adventsstake i et vindu - jeg ble helt fasinert av den enkle fasongen, og var helt i hundre da jeg fant samme stjerne i en butikk forrige helg (turte ikke ringe på for å spørre hvor den var kjøpt). Det var bare så vidt jeg greide å vente en hel uke før den kom på plass :-} men det får da være måte på å være ivrig etter å få opp julepynten!
Last year I spotted a lamp in a window, and was fascinated by the simplicity. I did not dare to ring the doorbell to ask where they had bought the lamp - so I was happy when I found it in a store last weekend. I could barely wait to put it in my window, but I was able to wait until today.

søndag 23. november 2008

Arrividerci Palermo...

Jeg var så heldig at jeg fikk verdens flotteste 50-års presang: Reise til Palermo! Fire dager i en spennende, rustikk, travel, sjarmerende, tildels falleferdig og tildels flott by. Maten var fantastisk, og vinen likeså :-) Det ble en opplevelsesrik og uforglemmelig tur - kofferten min kom to dager etter jeg kom, skulderveska mi ble nesten kidnappet (bagnappet?) av Mafia på motorsykkel, vi havnet rett oppi et større demonstrasjonstog av streikende offentlige ansatte (passer jo bra for oss som jobber på statlige høgskoler), søndag var det maratonløp (nei, vi deltok ikke!), vi tok buss til en landsby utenfor Palermo - men ingen buss gikk tilbake - og taxituren tilbake var en opplevelse i seg selv!
Tusen takk for turen!
Vakre gamle bygninger...
... og ruiner etter bombing under 2. verdenskrig
Demonstrasjonstoget gikk rolig for seg - selv om det ikke hørtes slik ut. Det var mere lyd der enn i et russetog 17.mai! Men jeg er ikke helt sikker på hva de egentlig demonstrerte mot (eller for?) ...
Maratonløp i travle og trafikkerte gater virket ikke veldig fristende - men det gjør forsåvidt ingen maratonløp...
Som i flere andre storbyer hadde Luis Vutton egen butikk i Palermo. Min yngste datter ønsket seg en LV-veske, men det får nok bli med dette bildet. Disse to veskene kostet 960 Euro hver!
Jeg kan vel sy penere vesker til en billigere penge enn det...
Hotellet vi bodde på lå rett ved havna, hvor store ferger og cruiseskip hadde anløp. Det frister med et cruise! Og se hvor nydelig himmelen var!
Ettersom "god-skoa" lå i kofferten som var to dager forsinket måtte jeg rusle rundt i disse - pene sko, men ikke akkurat de beste å gå gatelangs i! Neste gang jeg skal reise med fly skal jeg la forfengeligheten fare og ha på meg lave og fornuftige sko!

Søndag tok vi buss til Monreale, hvor det ligger en flott katedral som er dekorert med helt fantastisk flott mosaikk. I tillegg til den flotte katedralen var byen sjarmerende, med trange velstelte gater.
Mosaikkarbeidet kan gi inspirasjon til mange prosjekter!


I Guideboken vi hadde kjøpt var det anbefalt en Pizzeria, dette fant vi ut da vi satt i den samme og hadde bestilt. Her ble pizzaen stekt i åpen steinovn - pizza vil aldri bli det samme! Helt fantastisk :-)

onsdag 12. november 2008

Homework...


City & Guild studiet jeg nå tar er delt inn i ti deler. Nå er jeg straks
ferdig med den første delen, med sine 12 innleveringer som skulle godkjennes av læreren. Det har gått litt treigt, bla. fordi det er mye tegning og maling i denne delen, og det er vel ikke helt min sterkeste side... Men nå er jeg straks over på neste del, med forhåpentligvis mere søm og stoff :-)

To av leksene dreide seg om a) gjøre en studie av en frukt - tegne og male den - og b) gjenskape den nonfigurativt ved hjelp av små stoff biter. Her er resultatet!

The City & Guild study I am now taking consists of ten modules.
I am just about done with the first module, with 12 activities that had to be approved by my teacher. It has taken a while, mainly because it involved quite a bit of drawing and painting, something I am not very good at... But soon I will move on to the next module, and hopefully it has more sewing and fabrics in the activities.

Two of the activities for module 1 were a) make a study of a fruit - draw it and paint it - and b) recreate it nonfigurative by using
tiny pieces of fabric. Here are the results!


torsdag 6. november 2008

Challenges...

Jeg fikk en utfordring av min datter - "kan du strikke meg et slikt skjerf?" Bildet til venstre lå vedlagt - hun hadde funnet det på nettbutikken http://www.fossil.com/ og likte det så godt og det tok sikkert ikke lang tid å strikke det... Joda, snill som mammaen er så ble det nytt skjerf på damen i Gedifra Trendy Tweed garn.

Neste utfordring får bli at mine døtre får lære seg å strikke! De er hhv 27 og 18 år, så det er jammen på tide!


I was challenged by my eldest daughter - could I please make her a similar scarf to the one she had seen at www.fossil.com ?(Left side picture). She really liked it a lot, and it was probably very quick to make... Being a very good mother, I made her one in Gedifra Trendy Tweed yarn.
But the next challenge will be to teach my daughters to knit! The are after all 27 and 18 years old - about time, right?