tirsdag 28. oktober 2008

Surprise!

Oi ! Her var det mange som ble overrasket i dag tidlig da vi våknet til en hvit verden :-)

Enda godt jeg nettopp hadde lagt om til vinterdekk - men det var med tanke på kjøretur til Lillehammer senere i uka, og ikke at det skulle se slik ut nå. Men en ting er sikkert her på disse traktene av landet - det forsvinner fort!






Wow! Quite a few were in for a big surprise this morning when we woke up to a white world :-) I am glad I just got my tires changed, but the main reason for this is a trip to Lillehammer later this week and not that it was going to snow here. One thing is for sure, though - in this part of the country the snow will disappear in a day or two.



mandag 27. oktober 2008

Techno quilter...

Tidligere i høst gikk jeg på kurs hos Hanne og lærte en teknikk for å sy vesker og bager. Laptopen min trengte et sted å være når den ikke skulle brukes, så jeg tenkte det kunne være gøy å se om jeg fikk til å sy en pc-veske.

Jeg har brukt japanske stoff, de synes jeg er tøffe og står i stil til en tøff bruksgjenstand. Til Flying Geese blokkene brukte jeg "Triangles on a roll". Flott måte å sy perfekte blokker - så lenge man treffer strekene :-)




Earlier this fall I went to a class by Hanne where we learned a technique how to make bags and purses. My laptop needed a place to stay when not in use, and I thought it would be fun to make a computer bag.

I used Japanese fabrics, I think they are cool and just right for a useful item. For making the Flying Geese blocks I used "Triangles on a roll". A great way to make perfect blocks - as long as you sew on the lines :-)

lørdag 18. oktober 2008

This and that...

Mange prosjekter på en gang igjen - ikke noe nytt fenomen, og ikke noe som vil bli endret heller!
Postkort-byttet er endelig fullført, det siste kortet kom i posten forrige uke. En av disse damene har vært på langtur, det var lenge siden hun var postlagt, og hvilken omvei hun har tatt skulle vært artig å vite. Jeg etterlyste kortet, og Lynn sendte et nytt - men dagen etter det kom så ankom det første som var postlagt også. Hmmm???

Lots of projects at the same time - not a new phenomena, and I don't want it different either! The postcard-exchange is finally completed, the last pc arrived last week. It was posted a long time ago, and I would like to know where the lady has been in between. I asked Lynn if she had sent her card - which she had - but then she sent a new one. The day after it arrived, the other one came!



I det siste nummeret av Quiltemagasinet var det mønster på denne løperen. Ettersom jeg akkurat da hadde en kreativ sperre var det greit å sy noe slikt med firkanter og trekanter og slikt. Her var det om å gjøre å ha tunga rett i riktig munn! Og så fikk jeg prøvd ut litt av stoffet jeg fikk av mor :-)

In the last issue of Quiltemagasinet there was a pattern for this tablerunner. I was having a creative block right then, so it was a good opportunity to make something from squares and triangles and such. Concentration was neccessary! And I got to try out some og the fabric I got from my mother :-)


Hemmelig prosjekt nr 1 på gang...

Secret project #1 going on...


Og hemmelig prosjekt nr 2...

And secret project # 2...

tirsdag 14. oktober 2008

Cold weather is just around the corner...

Skjerfet jeg strikket ferdig for en uke siden skulle få en matchende basker-lue. Da jeg hadde 3 cm igjen å strikke på toppen - hvor det var veldig få masker - gikk jeg tom for garn :-/ Da ble det garnshoppingtur til Lappestua, og nå er lua ferdig og jeg har nesten et helt nøste med lyngfarget Alpaca i restekurven...

Modellen stilte opp noget motvillig, men klagde ikke :-) Han fikk god belønning!

My scarf from last week was to be accompanied by a matching beret. I was 3 cm from finishing it when I ran out of yarn - grrr... just a few stitches left! But after a yarn-shopping-trip to Lappestua it is now done. And I have almost a full skein of heathercoloured Alpca in my bin...

The model was not thrilled with the shooting session, but did not complain :-) He was well rewarded!

tirsdag 7. oktober 2008

Små fristelser...

Noen ganger dukker det opp små, uimotståelige fristelser - som da vi var på bytur og gikk forbi Husfliden. Utenfor butikken sto det plassert en kasse med gamle nummer av "Norsk Husflid", og med et skilt som sa "Værsågod, forsyn deg med gratis blad". Samtidig fikk jeg øye på noen nydelige strikkepinner... og for første gang i mitt liv har jeg kjøpt strikkepinner bare fordi jeg syntes de var vakre :-) Mens jeg var inne og handlet, plukket kompisen ut "noen få" blader til meg - det viste seg at han hadde tatt et av hvert nummer, så nå har jeg 16 blad å kose meg med!
Og strikkepinnene ser slik ut :-) De er også fabelaktig gode å holde i hånden, så nå er jeg blitt helt hekta på strikkepinner av tre!

Hva jeg skal bruke strikkepinnene til? Tja, si det... nå er jeg nettopp ferdig med en annen fristelse jeg falt for - et rosa skjerf i dobbelt Alpakkagarn, oppskrift fra Drops. Riktig et sukkersøtt og feminint skjerf med heklede blomster på :-)

søndag 5. oktober 2008

Placemats...



Jeg trengte nye dekkebrikker, og fant et mønster jeg har brukt tidligere hentet fra et gammelt nummer av Popular Patchwork. Da kompisen hørte hva jeg holdt på med, fikk jeg vite at han også godt kunne tenke seg noen nye dekkebrikker... så dermed ble det dobbel produksjon. I mine brukte jeg litt av stoffet som jeg farget med Paintstiks for litt siden.

I needed some new placemats, and used a pattern from an old number of Popular Patchwork. When my friend heard what I was doing, he told me that he could really use some new ones as well... so I made two sets. For mine I used some of the fabric painted with Paintstiks a few weeks ago.